* 1 su b. kuru bamya
* 1 su b. et suyu
* 1 su b. yoğurt
* 2 çorba k. un
* 1 yumurta sarısı
* Su
* Tuz
Üzeri için:
* Tereyağı
Hazırlanışı :
1 su bardağı kuru bamyayı haşlayın.Haşlanan bamyaları tencereye alın.Üzerine sıcak su ilave edin.
Terbiyesi için bir kaba 1 su bardağı yoğurt,2 çorba kaşığı unu ilave edin ve karıştırın.Üzerine 1 yumurta sarısı,tuz ve su ilave edip karıştırın. Tenceredeki çorbanın suyundan 1 kepçe sıcak su ilave edin terbiyeye ve karıştırın.
Terbiyeyi tencereye ilave edin ve çorbayı kaynatın. Servis tabağına bamya çorbasını ilave edin.Üzerine eritilmiş olan tereyağını ilave edin.