Malzemeler :

* 5 su b. un
* yarım p.yaş maya
* 1 çay b. sıvıyağ
* 1 çay b. yoğurt suyu
* tuz
* su

İç harcı için:

* 3 kabak
* 200 gr. tulum peyniri
* 1 tutam dere otu
* 3 yeşil soğan
* tuz, karabiber

Üzeri için:

* 1 yumurta
* çörek otu
* susam


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Üzerine tuz ilave edin.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın
üzerine yoğurt suyu ve sıvıyağ ilave edi.Hamurun üzerine ılık su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
İç harcı için kabakları rendeleyin.Kabakların üzerine 200 gr.tulum peyniri ilave edin.Üzerine dereotu ve yeşil soğan tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.Hamuru 2 parçaya bölün.

Hamurları merdane ile açın.Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın.1. hamuru tepsiye alın.Üzerine kabaklı peynirli harçtan ilave edin.Diğer kalan hamuru kabaklı harcın üzerine kapatın.Hamurun üzerine yumurta sürün.Üzerine çörek otu ve susam serpin.Böreği dilimleyerek kesin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.