* 4 adet yufka
* 1,5 su b. süt
* 1 çay b. sıvıyağ
* 1 yumurta
İç malzemesi için:
* 350 gr. kıyma
* 2 çorba k. kuş üzümü
* 2 çorba k. dolmalık fıstık
* 3 kuru soğan
* 1 demet maydanoz
* tuz,karabiber
* pulbiber
* sıvıyağ
Hazırlanışı :
Soğanı ve kıymayı sıvıyağda sotelemeye alın. Dolmalık fıstıkları ve kuş üzümü de içine ekleyerek beraber kavurun. Pişince üzerine ince doğranmış maydanozları da ekleyerek karıştırın.
Süt, yumurta ve sıvıyağ karıştırma kabına alın ve çırparak sos hazırlayın.
Yufkayı tezgaha yayın. Üzerine hazırlamış olduğunuz sostan üzerine gezdirin. Daha sonra üzerine iç harcı ekleyerek ortadan ikiye kesin. Rulo yapıp şeklini verin. Böylelikle 8 parça börek elde etmiş olacaksınız. Kalan sosu böreklerin üzerine paylaştırarak önceden ısıtılmış 190 derecede pişirin.