* 4 su b. un
* 1 paket kuru maya
* 1 tatlı k. tuz
* alabildiği kadar ılık su
* yarım çay b. sıvıyağ
* 100 gr. kıyma
* 1 soğan
* 4 yeşil biber
* 1 kg. domates
* tuz, karabiber
* taze sarımsak
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardapı unu alın.Unun üzerine 1 paket kuru mayayı ilave edin.Unu ve kuru mayayı karıştırın. Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Daha sonra üzerine ılık su ilave ederek hamuru yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru 5 parçaya bölün.Parçaların dördü eşit büyüklükte olacak. 5 parça daha küçük yapılacak.Çünkü ince açılıp üzerine kapak olarak kapatılacak. Bu arada iç harcı için tavaya doğranmış soğan,yeşil biber
ve taze sarımsakları alın.Kıymayı ekleyin. Biraz sıvıyağ ilave ederek bir iki dakika pişirin. Daha sonra üzerine doğranmış mümkünse kabukları soyulmuş domatesleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Domatesli harç pişip suyu azalana kadar pişirmeye devam edin. İç harcı soğutuyoruz.Hamur dinlendikten sonra 4 bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarını sıvıyağla yağlayıp üst üste koyun. Merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne gelene kadar açın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Soğuyan harcı üzerine dökün. Ayırdığımız küçük hamur bezemizi yufka gibi açıp harcın üzerini örtün. Üzerine domates sosun suyundan bir çay bardağı kadar ayırıp sürebilirsiniz.Hazırlanan böreğimiz 10 dakika daha dinlendirilip tepsi mayası geldikten sonra 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Çok lezzetli bir börek. Tabi domatesleriniz de lezzetli ise...