* 4 yufka
* 4 patates
* 2 soğan
* 1 çorba k. salça
* sıvıyağ
* tuz
Sosu için:
* 1 çay b . süt
* 1 yumurta
* yarım çay b. sıvıyağ
Üzeri için:
* Susam
Hazırlanışı :
Önceden 4 adet patatesi haşlayın.2 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Soğanları tavaya ilave edip soğanları kavurun.Daha sonra soğanın üzerine domates salçası ilave edin.Daha sonra üzerine haşlanmış patatesleri rendeleyin.Üzerine tuz ve kekik ilave edin.Üzerine az miktarda sıcak su ilave edip karıştırın.
Sosu için ise bir kapta 1 çay bardağı süt,1 adet yumurta ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edip karıştırın.Yufkaları üst üste tezgaha yufkaları üçgen olarak kesin.2 yufkanın içine iç harçtan ilave edin ve yufkayı sarın.Patatesli böreği fırın tepsisine dizin.Böreğin üzerine bıçak yardımıyla üstünü kesin.Böreklerin üzerine sosu dökün.Sosun üzerine susamı serpin.Öncden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.