* 3 yufka
* 100 gr. kıyma
* 2 soğan
* 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
* sıvıyağ
* tuz, karabiber
* maydanoz
Sosu için:
* 2 çorba k. yoğurt
* 1 yumurta
* sıvıyağ
Hazırlanışı :
Böreğin iç harcı için 2 adet soğanı yemeklik kesin.Tavya soğanları ilave edin ve kavurun.Üzerine 100 gr.kıymkıyma ilave edin ve kavurmaya devan edin.Daha sonra üzerine 1 kase haşlanmış yeşil mercimek ilave edin.1 tutam maydanozu ince olarak kesin.Tavaya maydanozu ilave edin.Sosu için bir karıştırma kabına yoğurt,1 adet yumurta,sıvıyağ ilave edin va karıştırın.
1 adet yufkayı tezaha serin.Üzerine kıymalı mercimekli iç harcı paylaştırın ve elinizle yayın.Ortadan 2 ye kesin ve bir ucudan başalayıp rulo yapın.Yufkayı gül böreği yapar gibi sarın.Diğer kalan 2 adet yufkayıda aynı şekilde hazırlayın.
Fırın tepsisine sıvıağ ile yağlayın.Dolama börekleri fırın tepsiisne alın.Dolama böreklerin üzerine sosu sürün.Üzerine çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.