* 5 su b.un
* yarım p.yaş maya
* 1 tatlı k.tuz
* aldığı kadar peynir suyu
İç harcı için:
* tulum peyniri
* maydanoz
* dereotu
* yeşil soğan
* çeri domates
* tereyağı
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına unu ve tuzu alarak karıştırın. Ortasını açarak içine mayayı alın. Üzerine varsa peynir suyunu ekleyin. Elde imkânlara göre yoğurt suyu veya normal su ile de yoğrulabilir. Hazırlanan hamuru 6 bezeye ayırarak tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Tavada iki taraflı olarak pişirin. Pişen bazlamaları sıcakken tereyağı ile yağlayın.
İç harcı için yeşil soğan ve maydanozu doğrayarak tulum peyniri ile karıştırın. Bazlamaları enlemesine ortadan ikiye ayırarak içine iç harçtan doldurun.