* 5 su b. un
* 1 paket kuru maya
* 1 tatlı k.tuz
* 2 çorba k. mısır özü yağı
* alabildiği kadar su
İç harcı için:
* 1 demet ıspanak
* 3 közlenmiş kırmızı biber
* 100 gr. tulum peyniri
* tuz, karabiber
Ara Katları için:
* Mısır özü yağı
* ÜZERİ İÇİN:
* 1 yumurta
* çörek otu
Hazırlanışı :
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kuru maya ilave edin.2 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyip ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 8 veya 9 bezeye bölüp 10 dakika hamuru dinlendirin.Bu arada iç harç için doğranmış ıspanakları tuzla ovup fazla suyunu sıkın. Üzerine tulum peynirini ve doğranmış köz kırmızı biberleri ekleyin. Daha sonra bezeleri iki karış büyüklüğünde yuvarlak olarak açın. Herbirini sıvıyağ ile yağlayın.
Eğer 9 beze ise 4 açılmış ve yağlanmış hamuru üst üste koyup elinizin üzeri ile tepsi büyüklüğünden taşacak şekilde açıp tepsiye yayın. Geri kalan 5 bezeyi de yağlayıp üst üste koyun.Tepsideki hamurun üzerine iç harcı dökün.üst üste koyup açtığınız 5 bezeden oluşan hamuru üzerine kapatıp kenardan taşan hamurları elinizle burgu yaparak kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Isıtılmış fırında 200 derecede nar gibi olana kadar pişirin.Dilimleyerek ılık ikram edin.