* 3 yufka
* 5 haşlanmış patates
* 2 soğan
* 50 gr. kaşar peyniri
* sıvıyağ
* su
* tuz, karabiber
Üzeri için:
* 1 yumurta
* susam
Hazırlanışı :
Soğanı sıvı yağla kavurup haşlanmış ve ezilmiş patatesin tuzunu karabiberini ekliyoruz ateşten alıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de ekliyoruz. Yufkaları ayrı ayrı tezgaha serip sıvı yağla yağlayıp her birini dörde bölüyoruz , hazırladığımız içi bu yufkaların içine paylaştırıp kuş yuvası şeklinde sarıyoruz. sonra börekleri çukur bir kaba alıp üzerine soğuk su koyuyoruz. Bu şekilde 20 dakika bekleyen böreklerin suyunu alıp tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürerek susam dökün ve fırına verin. Nar gibi kızaran böreklerimizin içi pamuk gibi yumuşacık olacaktır.