* 4 su b.un
* yarım p.yaşmaya
* 1 tatlı k.tuz
* 1 tatlı k.toz şeker
* yarım su b.yoğurt
* 1 yumurta
* yarım çay b.sıvıyağ
* aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
* 1 soğan
* 2 diş sarımsak
* 300 gr.kıyma
* 1 çay b.haşlanmış pirinç
* 1 tutam maydanoz
* 5 adet yeşil soğan
* sıvıyağ
* tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Soğanı sıvıyağda kavurun. Soğan biraz kavrulunca üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Kıymayı yarı kıvamda pişirdikten ocaktan alın. Sonra üzerine haşlanmış pirinç ve doğranmış yeşil soğan ekleyerek karıştırın.
Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Tuzu ve toz şekeri ekleyerek harmanlayın. Daha sonra ortasını açarak içine mayayı, sıvıyağı, yumurtayı ve sıvıyağı alarak ortadan itibaren karıştırmaya başlayın. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.Hazırladığınız hamuru 2 bezeye ayırın. Bezeleri tepsi boyutunda açın. Daha sonra üzerine hazırladığınız iç harcı koyun. Her yerine yaydıktan sonra üzerine diğer hamuru da kapatın. Hamurun uçlarını alta kıvırdıktan sonra üzerine bastırarak tepsi boyutuna getirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürerek dilimleyip 170 derecede pişirin.