* 3 yufka
* 3 havuç
* 250 gr. beyaz peynir
* 1 tutam maydanoz
* 200 gr. kıyma
* 1 soğan
* Sıvıyağ
* Tuz, karabiber
Sosu için:
* 1 su b. süt
* 1 yumurta
* Yarım çay b. sıvıyağ
Hazırlanışı :
1 adet soğanı yemeklik kesin.3 adet havucu rendeleyin.Karıştırma kabına 250 gr.beyaz peyniri alın.1 tutam maydanozu ince olarak kesin.Peynirin üzerine maydanozu ilave edin.Tavaya sıvıyağ alın.Üzerine soğanı ilave edin ve soğanı kavurun.Üzerine 200 gr.kıymayı ilave edin ve soğan ile beraber kavurun.Üzerine tuz ve karabiber ilave edin.Başka bir tavaya rendelenmiş olan havuçları ilave edin ve havuçları soteleyin.2 adet yufkayı üst üste getirin ve ortadan kesin. 3 adet yufkayı yarı olarak elde edin.1 tane kalan yarım yufkayı ayırın.
3 yufkanın ikisini 2'ye ayırın. Böylelikle 4 tane yarım yufka elde edeceksiniz. Her bir yarım yufkanın üzerine ayrı ayrı sotelenmiş havuç,peynirli harç ve kıymalı harçtan ilave edin.Yufkaları rulo olarak sarın. Böylelikle 3 ayrı rulıo elde edeceksiniz. Sosu için bir kaba 1 su barağı sütü alın. Üzerine 1 adet yumurta kırın ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin sosu karıştırın.1 adet bütün yufkayı tezgaha serin.Üzerine sosu dökün.Üzerine yaptığınız 3 ruloyu yerleştirin ve bütün yufkayı üzerine sarın. Daha sonra 2 ye kesin ve yufkaların içi kıymalı,havuçlu ve peynirli harçlarla görülecek.Fırın tepsisini yağlayın.Üzerine böreği ilave edin.Üzerine tekrar sostan sürün.Üzerine çörek otu ve susam serpin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.