Malzemeler :



3 yufka

1 tavuk göğsü
1 çay b. ceviz
1 su b. süt
2 çorba k. un
tuz, karabiber
1 yumurta
Tavuk suyu
2 çorba k. tereyağı
Sıvıyağ

Üzeri için:

* 1 yumurta
* Susam


Hazırlanışı :

1 adet tavuk önceden haşlayın.Haşlanan tavuk göğsünü elinizle didikleyin.Böreğin sosu için bir tavaya sıvıyağı alın ve üzerine 2 çorba kaşığı unu ilave edin ve unu kavurun.Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave edin ve sürekli karıştırarak sosu hazırlayın.

Sosun ilk sıcaklığı geçince 1 adet yumurta kırın.Üzerine ceviz ilave edin.Daha sonra sosun üzerine didiklenmiş tavuk etini ilave edin ve karıştırın.2 çorba kaşığı tereyağını eritin.Yufkaları 4 parçaya kesin.Yufkaların üzerine tereyağı serpin.Hazırladığınız tavuklu sosu paylaştırın.Daha sonra yufkaları gül böreği sarar gibi sarın.Tavuklu cevizli gül böreğini fırın tepsisine alın.Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine susam serpin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.