Malzemeler :

* 4 yufka
* 5 patates
* 2 soğan
* 150 gr. kavurma
* 1 tutam maydanoz
* Tuz, karabiber
* Sıvıyağ

Üzeri için:

* 1 yumurta
* Çörekotu
* Susam
* Haşhaş




Hazırlanışı :

İlk önce 5 adet patatesi haşlayın.2 adet soğanı yemeklik kesin.Haşlanan patatesleri küp olarak kesin.Tavayı sıvıyağı alın.Soğanları tavaya ilave edin ve soğanları kavurun.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kavurmayı ilave edin.Daha sonra üzerine patatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.

2 adet yufkayı tezgaha serin.Yufkaların arasına sıvıyağ sürün.Yufkaları üçgen olarak kesin.Üçgen kestiğiniz yufkaların uçlarına patatesli kavurmalı iç harçtan paylaştırın ve rulo olarak böreği sarın.Bir kaba su alın.Börekleri suya daldırıp çıkartın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Yağlı kağıdın üzerine börekleri düzün.Üzerine yumurta sürün.Üzerine susam ,çörekotu, haşhaş serpin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.