* 6 enginar
* 2 soğan
* 1 havuç
* 1 limon
* zeytinyağı
Dolma harcı için:
o 1 su bardağı pirinç
o 3 kuru soğan
o 1 çorba k. kuş üzümü
o 1 çorba k.dolmalık fıstık
o 1 çorba k.dolma baharı
o 1 tutam maydonoz
o 1 tutam dereotu
o 1 tutam nane
o 1 tatlı kaşığı tarçın
o 1 çorba k. toz şeker
o yarım su bardağı zeytinyağı
o tuz
Hazırlanışı :
Enginarları zeytinyağı ve çok az sıcak su ile yarı kıvama kadar pişirin. Diğer tarafta zeytinyağlı dolma harcı gibi bir harç hazırlayın. Bunun için zeytinyağında soğanları soteleyin. Üzerine dolmalık fıstıkları da ekleyin.Fıstıklar kızarınca pirinci ve en son kuşüzümünü ilave edin. Şöyle bir çevirip tuzunu ve baharatlarını ilave edin. Az sıcak su ilavesi ile diri kalacak şekilde pişirin.En son taze otları doğrayıp ilave edin. Enginarları tencereden alın. İçine dolma harcı koyun. Üzerine asma yaprağı sarın.
En son yağlı kağıda sarın. Tencerenin altına piyaz doğranmış soğan ve havuçları yerleştirin.üzerine yağlı kağıda sarılmış dolmaları yerleştirin. Üzerine biraz zeytinyağı ve enginarın kalan suyunu ilave edin. En az 45 dakika kısık ateşte pişirin.
Sebzelerin dibini tutmamasına dikkat edin. Biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
LEZZET LOKUM GİB...
üstelik bir gece buzdolabında dinlenirse tadına doyum olmaz.