Malzeme :

* 1 demet semizotu
* 200 gr et
* 1 çay b. yeşil mercimek
* 1 su b. nohut
* yarım çay b. bulgur
* 2 kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* 1 limonun suyu
* 1 çorba k. salça
* 1 çorba k. biber salçası
* Tuz, biber
* 1 çorba k. tereyağı


Hazırlanışı :

Önce soğan ve sarımsağı tereyağında soteleyin. Üzerine kıymayı ve kuzu etini alıp çevirin.Üzerine salçayı ilave edin. Üzerine haşlanmış nohutu, mercimeği ekleyin. Üzerine doğranmış semizotlarını da ilave edin. En son bulguru ve limon suyunu koyun.

Tuzunu da ilave edip kapağını
kapatarak 5 dakika pişirin. Semizotları sönünce üzerine çok az sıcak su ilave edin.Kapağını açmadan 15 dakika pişirin. Hafif ekşi ve çok lezzetli.

Benzer Konular