* 6 kabak
* 250 gr tulum peyniri
* yarım çay b. süt
* 50 gr.kaşar peyniri
* 1 tutam dereotu
* 1 tutam tazen nane
* 1 tutam maydonoz
* 1 tutam yeşil soğanın yaprakları
* tuz
* karabiber
Hazırlanışı :
Kabakları ikiye ayırarak haşlamaya alın. Üzerine biraz tuz ilave edin. Diğer taraftan iç harcını hazırlayın. Bunun için; karıştırma kabına doğranmış dere otu, maydanoz, taze nane ve yeşil soğanı alın. Üzerine lor peynirini ve sütü ekleyerek tuzunu ve baharatını da ayarlayın. Kabaklar yarı kıvamdan biraz daha fazla pişince sıcak suyun içinden direk soğuk suyun içine alın. Daha sonra kabakların içini tatlı kaşığı yardımı ile oyun. Çıkan bu çekirdekli içi de suyunu süzerek hazırlanan peynirli iç harca ekleyin. Hazırladığınız bu harcı kabakların içine koyarak üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.