Malzeme :

* 5 adet tombik kabak
* yarım tavuk göğsü
* 2 çorba k.pirinç
* 1 soğan
* 1 domates
* 1 tutam dereotu
* 1 tutam maydonoz
* taze nane
* tuz,karabiber
* zeytinyağı
* su

Sosu için:

* 1 çorba k.salça

Hazırlanışı :

Yarım tavuk göğsünü ince doğrayarak satır kıyması haline getirin. Üzerine pirici, ince doğranmış soğanı, doğranmış dere otu ve maydanozu ekleyin. 1 adet domatesi de rendeleyerek bu karışıma katın.baharatlarını ve yağını ayarlayın. Daha iyi pişmesi için içerisine biraz su ilave ederek harcı yumuşatın. Daha sonra tombik kabakların üzerine bir kapak açın, içini oyun ve hazırlamış olduğunuz harçtan koyun. Kabakları bir tencereye dizin. Sosu için salça ve suyu karıştırın. Daha sonra sosu kabakların üzerine dökerek pişirin.