Malzemeler :

* 5 kabak
* 100 gr.beyaz peynir
* 100 gr.civil peyniri
* 5 yeşil soğan
* dereotu
* maydonoz
* fesleğen
* tuz,karabiber

Beşamel sos için:

* 2 su b.süt
* 2 çorba k.un
* sıvıyağ
* tuz,karabiber
* muskat

Hazırlanışı :

Kabaklar ortadan ikiye ayrılarak buharda pişirilir. Diğer taraftan iç harcı hazırlanır. Bunun için civil peyniri, beyaz peynir, yeşil soğan, dere otu maydanoz ve fesleğen doğranarak karıştırma kabına alınır. Pişen kabakların içi kaşıkla oyularak çıkan iç kısımlar da doğranarak iç harca ilave edilir. Hazırlanan iç harç kabakların içerisine doldurulur.

Diğer taraftan beşamel sos hazırlanır. Bunun için tencereye sıvıyağ ve un alınarak kavrulur. Üzerine süt ilave edildikten sonra tuz, karabiber ve muskat konulduktans onar karıştırılarak pişirilir. Tepsiye dizilen kabakların üzerine hazırlanan beşamel sos şanti torbası yardımı ile sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 dercede pişirlir. Arzuya göre domates sos ile servis yapılır.