* 1 kg. madımak
* 100 gr. pastırma
* 1 soğan
* 2 çorba k. salça
* 1 çay b. bulgur
* 1 çorba k. tereyağı
* Sıvıyağ
* Tuz, su
Hazırlanışı :
1 kg.madımağı ince olarak kesin.1 adet soğanı yemeklik kesin.100 gr.pastırmayı ince olarak kesin.Tencereye sıvıyağ ve tereyağını alın .Üzerine soğanı ve pastırmayı ilave edip birlikte kavurun.Kavrulduktan sonra 2 çorba kaşığı salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Daha sonra üzerine 1 kg.ince kesilmiş madımağı ilave edin.Madımağın üzerine 1 çay bardağı bulguru ilave edin.Üzerine su ilave edin.En son üzerine tuz ilave edin ve madımağı pişirin.Pastırmalı madımak piştikten sonra servis tabağına alıp servis edin.