Malzeme :



o yarım p. makarna
o 3 patlıcan
o 2 kabak
o 3 domates
o 1 çay b. bezelye
o 100 gr kaşar peyniri
o 1 çorba k. tereyağı
o sıvıyağ
o tuz,karabiber
Üzeri için:
o taze fesleğen
o 1 domates


Hazırlanışı :

İlk olarak yarım paket makarnayı haşlayın.Patlıcanları uzunlamasına kesin teflon tavada az yağda kızartın.Kabakları yuvarlak olarak kesin ve patlıcandan sonra az yağda kızartın.Domatesleri küp şeklinde kesin ve tavaya alın üzerine taze fesleğen ekleyin,1 çay bardağı bezelye ilave edin ve bir sos kıvamı oluşturun.Haşlanmış makarnayı sosun içine ilave edin.

Kek kalıbını yağlayın ve ilk olarak patlıcanları uç ksımları açıkta kalacak şekilde dizin.Makarnalı karışımın bir kısmını içine alın üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin üzerine kabakların bir kısmını ekleyin ve bu işlemi sırasıyla malzemeler bitene kadar yapın ve üst kısmını patlıcanların ucu ile kapatın.Önceden ıstılımş fırında 15 yada 20 dakika pişirin.Fırından çıktıktan sonra kalıbınızı ters çevirip domates dilimleri ile servis edin.