* 1 kase erişte
* 1 su b. nohut
* 250 gr. kuşbaşı et
* 1 soğan
* 1 domates
* 2 diş sarımsak
* 2 su b. yoğurt
* 50 gr. tereyağı
* karabiber
* kırmızı biber
* tuz
Hazirlanisi :
Soğanı yemeklik kesin ve tencereye alın. Üzerine 250 gr.kuşbaşı eti ilave edin. Küp kesilmiş domatesi ve sıcak suyu ilave edin. Piştikten sonra üzerine 1 su bardağı nohutu ilave edin.
Başka bir tencereye erişeyi alın ve yaklaşık 3 dakika pişirin. Erişteyi fırın tepsisine alın ve fırınlayın.Etler sos olarak piştikten sonra eriştelerin üzerine alın ve tekrar fırına verin.
Tavada tereyağını erititin.Kırmızı biber ilave edin. Erişte mantısının üzerine yoğurtlu sosu dökerek servis edin.