* 1 paket fırın makarna
* 4 çorba k. bezelye
* 5 sosis
* 3 çorba k. tulum peyniri
* 1 tutam dere otu
* tuz, karabiber
Sosu için:
* 2 çorba k. un
* 3,5 su b. süt
* tuz, karabiber
* 1 yumurta
* muskat
* sıvıyağ
Üzeri için:
* Kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı :
Fırın makarnayı yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Beşamel sosu için tencereye sıvıyağı ve unu alıp hafifçe sarartın. üzerine sütünü ekleyin.Muskat,karabiber ve tuz ilave edin.Kıvam alınca altını kapatın. Yumurta sarısını ekleyip pişmeden karıştırın.Bir karıştırma kabına makarnaları alın.Üzerine bezelyeyi,doğranmış sosisleri,tulum peynirini ,doğranmış dereotunu,tuz ve karabiberi ekleyip iyice harmanlayın. Daha sonra beşamel sosun üçte birini ayırıp kalanı makarnaya ekleyip tekrar harmanlayın. Fırın kabına makarnayı alın.Üzerine ayırdığınız beşamel sosu döküp düzeltin. Kaşar peyniri rendesini de serpip fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.