* 1 p.kalın kesme makarna
* Beyaz peynir
* Tulum peynir
* Dereotu
* Tuz,karabiber
Beşamel sosu için:
* 3 su b.süt
* 1.5 çorba k.un
* Sıvıyağ
* Tuz,karabiber
Üzeri için:
* kaşar peyniri
Hazırlanışı :
Makarnayı süzmeyecek kadar suda pişirin. Suyunu çekip pişince altını kapatın. Makarnanın üzerine dereotu ve rendelenmiş peynirleri ekleyerek karıştırın.
Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın. Bunun için unu sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine sütü ekleyin. Karabiber veya muskat ekleyip çırparak pişirin. Pişen sostan biraz ayırdıktan sonra geri kalanı makarnanın üzerine dökerek karıştırın. Karışımı fırın kabına alarak ayırdığınız sosu üzerine gezdirin. Kaşar peynirini de üzerine serptikten sonra 170
derecelik fırında kızarana kadar pişirin.