* 500 gr un
* 500 gr tam buğday unu
* 1 paket kabartma tozu
* alabildiği kadar su
* sosu için:
o 1 kg.yoğurt
o 250 gr.tereyağ
o 5 diş sarımsak
Hazırlanışı :
Karıştırma kabında un ve tam buğday unu karıştırılır.1 paket kabartma tozu eklenir. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. Gevrek olması ve içinin rahat oyulabilmesi için hamur olabildiğince sert olmalıdır.
Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye alınır. Bastırılarak yayılır. Hamurun içli olmasını sağlamak için hamur çok bastırılmaz. Üzeri yağlanarak fırında kızarana kadar pişirilir. Pişince ilk sıcaklığı çıkınca üzerindeki sert kabuk kapak gibi kesilerek çıkarılır. içi kaşıkla oyulur ve iyice ufalanır.
Daha sonra içine doldurulur. Kabuklar da doğranarak kule şeklinde üzerine konur. Sosu için tereyağı eritilir. Diğer taraftan yoğurt biraz sulandırılarak ezilmiş sarımsak eklenir.
Ocakta biraz ısıtılarak gömme nin üzerine önce tereyağı daha sonra da kenarlarına ayranı dökülerek servis yapılır.