* 200 gr et
* 1 kg pirpirim
* 1 çay b. nohut
* 1 çay b. bulgur
* 1 çay b. börülce
* 1 çay b. yeşil mercimek
* 1 soğan
* 5 diş sarımsak
* 2 kuru kırmızı biber
* 2 çorba k. tereyağı
* 1 tatlı k. nar ekşisi
* karabiber, kırmızı biber
* tuz, nane
* sıvıyağ
Hazırlanışı :
Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 200 gr.eti alın. Soğanı sarımsakları çok ince olarak kesin. Tencereye soğanı ve sarımsakları ilave edin. Etleri yarı kıvamda pişirin. Üzerine nohut,bulgur,börülce,yeşil mercimeği ve 2 adet kuru kırmızı biberi ilave edin. Üzerine tuz,nar ekşisi ilave edin. Tavada 2 çorba kaşığı tereyağını ve taze naneyi soteleyin. Pişen yemeğnizi servis tabağına alın.Üzerine naneli sosu döküp servis edin.