* 5 su b. un
* yarım paket yaşmaya
* 1 tatlı k. tuz
* alabildiği kadar ılık su
* 1 kase ceviz
* sıvıyağ
Hazırlanışı :
Ketenin hamuru için unu karıştırma kabına alıp ortasını açalım. Yaşmayayı ortasına alalım. Ilık su ilave ederek mayayı eritelim. Unun üzerine tuzu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp 5 bezeye bölelim. Her bezeyi açabildiğimiz kadar ince açalım. Her yufkanın üzerine sıvıyağ sürelim ve ceviz serpelim. Bu şekilde 5 bezeyi üst üste koyalım.En üstteki hamura sadece sıvıyağ sürüp tüm hamurları elimizle çekerek hamuru olabildiğince ince büyütelim. Daha sonra kenarlarını içe katlayarak zarf gibi kapatalım. Elimizle bastırarak tepsi büyüklüğüne getirelim. Hamuru tepsiye alıp kare dilimler şeklinde keselim.Üzerine biraz sıvıyağ da sürebiliriz. Fırında nar gibi kızartıp ılık servis yapalım.