* 1 lt.süt
* 1 su b.toz şeker
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1 p.vanilya
* 2 parça damla sakızı
* 5 çorba k.pirinç unu
Üzeri için:
* hindistan cevizi
Hazırlanışı :
1lt. süt, toz şeker, vanilya ve damla sakızı tencereye alınarak kaynatılır. Kaynamaya başalayınca süt ile açılmış pirinç unu azar azar ilave edilerek yumuşak bir kıvam sağlanır. Kıvamı bağlanınca içerisine bir limon kabuğu rendesi ilave edilerek altı kapatılır. Daha sonra hazırlanan muhallebi sürahi yardımı ile kaselere paylaştırılır. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine hindistan cevizi serpilerek buz dolabında bekletildikten sonra servis yapılır. Limon aromalı soğuk ve ferahlatıcı bir tatlı...