* 1 kase kuru sarı erik
* 1 su b. pirinç
* 50 gr. kıyma
* 1 çay b. ceviz
Üzeriiçin:
* 1 çay b. pekmez
* su
Hazırlanışı :
1 kase kuru eriği ortadan 2 ye kesin.Eriği bir tencereye alın.Üzerine sıcak su ilave edin ve eriğin yumuşamsını sağlayın.
1 çay bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin.Karıştırma kabına 50 gr.kıymayı alın.Üzerine 1 su bardağı pirinci ilave edin.Üzerine parçalayıcıdan geçirilmiş cevizi ilave edin ve karıştırın.
Haşlanan eriklerin içine kıymalı harçtan ilave ve tekrar erikle kapatın.Erik dolmasını tencereye düzgünce dizin.Erik dolmasının üzerine 1 çay bardağı pekmez ve soğuk su ilave edin.Üzerine 1 tatlı tabağı kapatın.Erik dolmasını kısık ateşte pişirin.