* 4 su b. buğday unu
* 2 çorba k. sıvıyağ
* 1 yumurta
* Tuz
* Alabildiği kadar su
İç harcı için:
* 250 gr. beyaz peynir
* 1 tutam maydanoz
Üzeri için:
* 100 gr. tereyağı
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı buğday unu alın.Üzerine sıvıyağ ve 1adet yumurta kırın.Üzerine tuz ve ılık su ilave edip hamuru yoğurun.İç harcı için 250 gr.beyaz peyniri rendeleyin. 1 tutam maydanozu ince olarak kesin.Beyaz peyniri be maydanozu karıştırın.Hazırladığınız hamuru 4 bezeye bölün.Hamurları ilk önce merdane ile daha sonra ise oklava ile ince
olarak açın.
Açtığınız hamurların içine peynirli iç harçtan paylaştırın.Hamuru bir ucundan başlayıp iyice sarın.Yuvarlak bir fırın tepsisine sırayla hamurları sarın.Üzerine yumurta sarısı ve eritlmiş olan tereyağını sürün.Deli oğlan sarığını önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.