Hamuru için:
* 2 su b. un
* 1 yumurta
* 1 çay b. süt
* 2 çorba k. sıvıyağ
* Tuz
Ara katlar için:
* Tereyağı
Pilavı için:
* 2 su b. pirinç
* 1 soğan
* 1 haşlanmış tavuk göğsü
* 1 su b. file badem
* Sıvıyağ
* Tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Yufkası için karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak içine yumurtayı, sütü ve sıvıyağı alın. Tuzu da kenarlarına serperek ortadan itibaren hamuru yoğurun. Hamuru 8 bezeye ayırıp tepsi büyüklüğünde açın.
Diğer tarafta soğanları doğrayarak sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine pirinci de ekleyerek kavurun. Kavrulunca suyunu ve et suyunu vererek tuzunu ayarladıktan sonra kapağı kapalı pişmeye bırakın. Pişen pilava tereyağında kavurduğunuz bademleri de ilave ederek karıştrın.
Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp hamurun 4 tanesini tepsisine altına aralarına tereyağı serperek yayın. Üzerine pilavı yayın. En son haşlanmış tavuk göğsünü de serperek diğer 4 hamuru da aralarını yağlayarak üzerine kapatın. Üstünü yağlayıp 190 derecelik fırında pişmeye bırakın.