Malzemeler :

* 1 su b. ince bulgur
* 4 çorba k. tarhana
* 1 yumurta
* Alabildiği kadar un
* Tuz, karabiber

Sosu için:

* 1 soğan
* 1 çorba k. salça
* Sıvıyağ
* Su

Üzeri için:

* Sarımsaklı yoğurt
* Tereyağı


Hazırlanışı :

1 su bardağı ine bulgurun üzerine sıcak su ilave edin ve ince bulguru demlendirin.Bir karıştırma kabına demlenmiş olan ince bulguru ilave edin.Üzerine 4 çorba kaşığı tarhana Tuz,karabiber ilave edin.Üzerine 1 adet yumurta kırın.Üzerine kıvamına göre un ilave edip yoğurun.Daha sonra fındık büyüklüğünde toplar hazırlayın.Sosun için soğanı yemeklik kesin.Tencereye sıvıyağı alın.,

Üzerine soğanı ilave edin ve soteleyin.Üzerine salçayı ilave edin.Üzerine su ilave edin ve sosu kaynamaya bırakın.Sosun üzerine bulgurlu topları ilave edip tekrar kaynamaya bırakın.Sıkıcığı servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.Üzeri için tereyağını eritin ve sarımsaklı yoğurdun üzerine eritilmiş olan tereyağını döküp servis edin.