Malzeme :



o 4 parça tavuk gögsü
o yarım demet semizotu
o 50 gr tulum peyniri
o karabiber,zeytinyağı,tuz
o Meyanesi için:
o 2 çorba k.un
o 2 çorba k.tereyağı
o tavuk suyu
o yarım limon suyu
o tuz


Hazırlanışı :

Önce semizotlarını sıcak suyu batırıp sonra soğuk suya alın. Suyunu hafifçe sıkıp doğrayın. Yarısını tulum peyniri ile karıştırın. Tavukgögüslerinin ortalarını açın.İçine harcı doldurup kürdan ile tutturun. Teflon tavada alt üst renk alana kadar bir iki dakika çevirin.

Bir fırın kabına alın. iğer tarafta tereyağında unu kavurun. Üzerine tavuk suyu ve limon suyu ilave ederek kıvamlı bir sos hazırlayın. Tavuklar fırında 20 dakika kadar piştikten sonra üzerine sıcak sosu döküp soğutmadan servis yapın.