Malzeme :



o 400 gr kıyma
o kurutulmuş ekmek
o 1 soğan
o 1 yumurta
o 1 tutam dereotu
o kekik,kimyon,
o karabiber,tuz
o 1 çay k. tarçın
o 1 çay k. karbonat
* Halkası için:
o 1 çay b. zeytinyağı
o 2 çay b. ılık su
o 6 çay b. un
o 1 tatlı k. kabartma tozu
o 1 tatlı k. tuz
üzeri için:
o 1 tutam maydanoz


Hazırlanışı :

Normal kuru köfteden farklı olarak köfte malzemenize dereotu, tarçın ve karbonat ekleyerek parmak şeklinde köfteler hazırlayın.

Diğer tarafta ılık su, zeytinyağı, kabartma tozu, un ve tuz ilave ederek hamuru hazırlayın ve halka şekli verin. Hem köfteleri hem de halkaları kızgın yağda kızartıp birlikte servis yapın. İkisi ayrı ayrı olarak da birlikte de nefis bir tarif..