o yarım kg kuzu eti
o 1 demet taze sarımsak
o
1 demet maydanoz
o 1 çorba k. domates salçası
o 1 kase yoğurt
o pide
o tuz,karabiber
o 2 çorba k. tereyağı
* Pidesi için:
o 1 su b. tam buğday unu
o 2 su b. un
o 1 çay b. süt
o 1 p. kurumaya
o 1 çay k. tozşeker
o 1 tatlı k.tuz
o 3 çorba k. sıvıyağ
o su
Hazırlanışı :
Yöresel ve lezzetli yemeğin ilk olarak pidesini hazırlayın.Karıştırma kabına unu,tam buğday ununu alın ortasına kuru mayayı ekleyin unun üzerine tuzu ve toz şekerini serpiştirin.Sıvıyağı ve ılık suyu eklyin ve ilk önce mayayı eritin daha sonra unuda karışıma ilave edip bir hamur elde edin.Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve herbir parçayı yuvarlarlak olarak açın ve parmak uçlarınız ile şekil verin.Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız pide hamurları tepsiya alın önceden ısıtılımış 180 derecelik fırında pişirin.Tencereye sıvıyağını alın üzerine kuzu etlerini ilave edin ve kavurun.
Daha sonra 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin ve sıcak su da ekleyin pişirmeye devam edin.Taze sarımsakları verev şeklinde kesin diğer 2 diş sarımsaklarıda ince oalrak doğrayın VE tencereye alın ve pişirmeye devam edin.Pişen pidelerinizi keip servis tabağınıza alın üzerine pişen yemeğinizin sosundan gezdirin üzerine yoğurdu gezdirin.Tereyağını tavada eritin.Pidelerin üzerine pişen etleriniz alın üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve kıyılmış maydonoz ile servis edin.