o 5 enginar
o 300 gr.kuzu eti
o 1 soğan
o 2 diş sarımsak
o 1 çorba k.salça
o 1 domates
Beşamel Sosu için:
o 1.5 su b.süt
o 1 çorba k.un
o sıvıyağ
o tuz,karabiber
o muskat
Hazırlanışı :
Enginarları kabukları ile birlikte düdüklü tencerede su ile birlikte yarım saat haşlayın.Daha sonra enginarların ortasındaki yaprakları ve tüylü kısmı temizleyerek yenebilecek bölümü ortaya çıkartın. Kuzu etlerini sıvıyağda soteleyin. Daha sonra üzerine soğanını,sarımsağını ilave edin. Birlikte sotelenirken üzerine domates ve salça ilave edin. Biraz su ilavesi ile iyice pişirin. Pişen etleri enginar çanaklarına doldurun.
Diğer tarafta sıvıyağda unu sararana kadar kavurup süt ilave ederek ince bir beşamel sos hazırlayın. Etlerin üzerine beşamel sosu dökerek paylaştırın. Bir dilim dometes üzerine kapatıp fırında yaklaşık yarım saat pişirin.Çıkarmadan 5 dakika önce kaşar peyniri rendesini koyun. Kızarınca fırından alıp önce yapraklarından başlayarak(yaprakların enginara değen uç kısımlarını) afiyetle yiyebilirsiniz. Gerçekten nefis bir saray yemeği