Malzeme :



o 750 gr.tavuk kanat
o kekik,tuz,kırmızı biber
o
o domates sos için:
o 3 domates
o 3 diş sarımsak
o 1 soğan
o 1 tutam fesleğen
o Yoğurt Sosu için:
o 1 su b.yoğurt
o 2 çorba k.mayonez
o 1 tutam kekik
o 3 sap taze soğan
garnitür için:
o 2 patates


Hazırlanışı :

Önce tavuk kanatlarını ortadan ikiye bölün. üzerine tuz,biber, zeytinyağı gezdirin. Bir tutam doğranmış taze kekik ilave edip 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Bu arada sosları hazırlayın. Yoğurt v e mayonezi karıştırın. İçine çok ince kıyılmış taze soğanları ilave edin. Diğer sos için domatesleri rendeleyip tavaya alın.Soğan ve sarımsakları da ilave edin. Biraz pişince taze fesleğenleri de ilave edin. Tuzunu da ilave edip soğutun. Patatesleri de parmak şeklinde hazırlayıp kızartın. En son hepsini büyük bir servis tabağı ile sofraya getirin. Herkes parmaklarını da yiyecek...

NOT:Daha önce listemizde yer alan un kızartmak içindi. Ama oktay usta son dakika gelişmesi ile

tavuk kanatlarını kızartmaktan vazgeçip fırında pişirdiği için una gerek kalmadı.. Dikkatil izleyicilerimize teşekkür ederiz