o 3 bostan patlıcan
o yarım kg dolmalık biber
o 3 soğan
o 1 kase pirinç
o 1 tutam taze nane
o 2 çorba k. kuş üzümü
o
2 çorba k. dolmalık fıstık
o zeytinyağı
o tuz,toz şeker, dolma baharı
Hazırlanışı :
Biberlerin kabaklarını çıkarıp ayırın. Patlıcanların içlerini boşaltın. Diğer tarafta zeytinyağında soğanı ve fıstıkları soteleyin. Daha sonra pirincini ilave edip tekrar karıştırın. En son tuzunu ve şekerini ileve edip az su ilavesi ile pişirip demlendirin. Pirinçler yarı kıvamda pişmiş olacak.
Daha sonra maydanoz ve taze naneyi de içine doğrayarak biberlerin ve patlıcanların içini doldurun. Tencereye yerleştirin. Biraz sıvıyağ,tuz ve şeker ilave edip sıcak su ilavesi ile pişirin. Tenceresinde birgece bekletip buzdolabında birkaç saat soğutarak buzgibi ikram edin.