Malzeme :



o 4 patlıcan
o 200 gr. kuzu eti
o 1 soğan
o 1 kase mantar
o tuz, karabiber
o bir tutam maydonoz
o 2 domates
o 1 ç.k. domates salçası
o 4 yeşil biber
o sıvıyağ
* Üzeri için:
o kaşar peyniri
garnitür olarak:
o 1 kase yoğurt
o 1 salatalık
o bir tutam dereotu
o bir tutam nane


Hazırlanışı :

4 adet patlıcanı közleyin.Tencereye sıvıyağı alın ve üzerine yemeklik doğranmış soğanları ilave edin.Etleri de soğanların üzerine alın ve kavurun.Mantarları küp şeklinde kesin ve etlerin üzerine alın.2 adet biberi kesip tencereye alın.Domatesleri de küp olarak kesin ve tenecereye alıp üzerine de su ilave ederek pişirin.Közlenmiş patlıcanları fırın kabına alın.Patlıcanları ortadan kesin ve içine pişen yemeğinizi paylaştırın.Kalan domatesi ve biberide kalın şekilde kesip patlıcanların üzerine yerleştirin.Kaşar peyniri rendeleyin.Rendelenmiş kaşarları de patlıcanların üzerine paylatırın.

Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında yemeğinizi pişirin.Garnitürü için ise maydonozu ve taze naneyi ince olarak kesin.Salatalığı kabuklarını soymadan çok küçük şekilde kesin.Küçük bir karıştırma kabına yoğurdu,maydonuzu,taze naneyi ve salatığı ilave edip karıştırın.Abant kebababının yanında servis edin.