Malzeme :



o 1 pide
o 500 gr. et
o 4 sivri biber
o 2 domates
* Sosu için:
o 1 çorba k. salça
o 2 çorba k. tereyağı
üzeri için:
o 1 kase yoğurt


Hazırlanışı :

Önce hafif buzlu olan etinizi pastırma gibi incecik doğrayın. Yüksek ısıda etler sulanmadan pişirin. Diğer tarafta pidenizi bütün olarak fırında 10 dakika ısıtın. Pideyi servis yapacağınız tabağın içinde şeklini bozmadan kesin. Etleri bir kenara alıp aynı tavada domates ve biberleri yarı kıvamda pişirin. Başka bir tavada tereyağında salçayı kavurun ve biraz su ilave ederek sos hazırlayın.Pidenin üzerine bu sosu yayın. Üzerine etleri yerleştirin. Pidenin kenarlarına yoğurdu koyun.

En son kızartılmış tereyağını tüm tabağın üzerine gezdirin.Hiç soğutmadan servis yapın. Bu yemek sofraya oturmadan yarım saat önce hazırlanmaya başlanmalı. Bir porsiyon fiyatına en az 8 kişilik bir yemek ortaya çıkıyor.