Malzeme :



o 150 gr kıyma
o 1 çay b. pirinç
o 200 gr et
o 1 çay b. nohut
o tuz,karabiber


Terbiyesi için:
o 1 kase süzme yoğurt
o 1 yumurta
Üzeri için:
o 2 çorba k. tereyağı
o nane


Hazırlanışı :

Pirinci un haline gelene kadar öğütün. Kıymayı,tuzu ve karabiberi ekleyip nohuttan daha küçük köfteler yapın.Suda köfteleri 5 dakika kadar haşlayın.Bu arada başka bir tencerede eti sıvıyağla soteleyip üzerine sıcak su ilave ederek pişirin.

Et pişince haşlanmış nohutları ardındanda minik köfteleri ekleyin. Bu sırada süzme yoğurdu yumurta ile çırpın. Yemeğin suyundan ilave ederek ılıtın. Ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Yemeğiniz kaynayınca üzerine naneli kızarmış tereyağı dökerek sıcak servis yapın.