![]() |
Yuvalama Malzeme : o 150 gr kıyma o 1 çay b. pirinç o 200 gr et o 1 çay b. nohut o tuz,karabiber Terbiyesi için: o 1 kase süzme yoğurt o 1 yumurta Üzeri için: o 2 çorba k. tereyağı o nane Hazırlanışı : Pirinci un haline gelene kadar öğütün. Kıymayı,tuzu ve karabiberi ekleyip nohuttan daha küçük köfteler yapın.Suda köfteleri 5 dakika kadar haşlayın.Bu arada başka bir tencerede eti sıvıyağla soteleyip üzerine sıcak su ilave ederek pişirin. Et pişince haşlanmış nohutları ardındanda minik köfteleri ekleyin. Bu sırada süzme yoğurdu yumurta ile çırpın. Yemeğin suyundan ilave ederek ılıtın. Ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Yemeğiniz kaynayınca üzerine naneli kızarmış tereyağı dökerek sıcak servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:53 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük