Malzeme :



o 750 gr biftek
o 3 patlıcan
o 100 gr tereyağı
o 3 su b. pirinç
o 3 biber
o sıvıyağ
o tuz,karabiber
o etsuyu
* Süslemek için:
o turp,kırmızı lahana
o havuç


Hazırlanışı :

Bifteklerin üzerine tuz ve karabiber serpin bir ucundan başlayarak rulo yapın ve ortasına gelince ortadan kesin.Kalan bifteğide rulo yapın.Biftekleri bu şekilde hazırlayın.Tencereye biftekleri dizin üzerine yuvarlak kesilmiş patlıcanları dizin.Biberleri iri şekilde kesin ve biberleri de tencereye alın.

Biberlerin üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edin.Et suyunu ve tereyağını da tencereye ilave ederek pişirin.Yemeğin özelliği çok kısık ateşte ağır ağır pişmesidir Pişen yemeğinizi kırmızı lahana,turp ve havuç ile servis edin.