Malzeme :



o 2 ç.k tereyeğı
o 3 su b. pirinç
o tuz,et suyu
o Kavurması için:
o 150 gr. dana kavurma
o
o 1 soğan
o 2 biber
o 1 domates
o kekik
o tuz,karabiber


Hazırlanışı :

Tencereye tereyağını ve sıvıyağını alın üzerine önceden ıslatılmış 3 su bardağı kıbrıscık pirincini tencerye ilave edin.Et suyunu başka bir tencereye alın ve kaynatın.Kavurması için ise biberleri ve domatesi yemeklik doğrayın.Tavaya yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri alın.

Üzerine küp kesilmiş kavurmayı ekleyin.Domatesleri de kavurmanın üzerine alın ve soteleyin.Kaynamış olan et suyunu pirince ilav edin.Pilav suyunu çekince pilavı servis tabağına alın.Pilavın üzerine kavurmayı ilave ederek servis edin.