Malzeme :



o yarım kg bonfile
o 1 patates
o 1 havuç
o 1 çay b. bezelye
o 5 mantar
o dil peyniri
o tuz
o sıvıyağ
o Panelemek için:
o 2 yumurta
o galeyta unu
o
o Üzeri için:
o limon
o maydanoz
o aleta unu


Hazırlanışı :

Bonfile etleri et döveceği ile inceltin.Patatesi,havucun kabuklarını soyup haşlayın.Mantarıda soteleyin.Haşlandıktan sonra küp şeklinde kesin.Haşlanmış oaln patatesi,havucu ve manatarı kesin ve bir karıştırma kabına alın.Üzerine tuzunu ekleyin.Yuvarlak bir çemberi kullanarak patatesli malzemeyi çemberin içine alın. Üzerine kesilmiş dil peynirlerin bir kısmını alın ve tekrar patatesli karışmdan koyun ve en üsttüne de tekrar kesilmiş olan dil peynirinden ilave edin.Fırın tepsisine bu şekilde dizin ve önceden ısıtılmış 180 decelik fırına üzeri kızrana dek pişirin.


Bonfile etleri ilk önce una batırın,daha sonra yumurtaya ve en son olarak galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.Kızartılmış olan etleri servis tabağına alın ve patates garnitürü ile servis edin.