o 2 su b. bulgur
o 1 tatlı k. kırmızıbiber
o 1 yumurta
o 100 gr. kıyma
o 1 çorba k. irmik
o 3 haşlanmış patates
o Tuz
Köftesi için:
o 150 gr. kıyma
Domates sosu için:
o 2 domates
o 2 kesme şeker
o 2 diş sarımsak
o 1 defne yaprağı
o zeytinyağı
o üzeri için:
o tereyağı
o toz kırmızı biber
Hazırlanışı :
Bir kaba bulguru alın üzerine sıcak su ekleyerek bir kapakla kapatın ve şişmesini sağlayın.3 adet patatesi haşlayın ve rendeleyin.Şişen bulgura patatesleri,irmiği,1 tatlı kaşığı kırmızı biberi,1 adet yumurtayı ve 100 gr.kıymayı ilave ederek yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ortasını elinzli bastırarak havuz açın.Köftesi için 150 gr.kıymayım ksrıştırma kabına alın.Üzerine tuz,karabiber ekleyerek köfteyi yoğurun.Köfteleri ceviz büyüklüğünde şekil verin.Tavaya köfteleri alın ve az yağda pişirin.BUlgurlu topların ortasIna köfteleri yerleşetirin.Üzerine kapatın ve şekilde köfeteler bitene dek tekrarlayın.
Tenceye kaynamış olan suyu alın.Üzerine bulgurlu topları alın ve haşlayın.Sosu için ise domatesleri yemeklik doğrayın.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine domatesleri ince kıyılmış sarımsakları,defne yaprağını,2 adet kesme şekeri ilave ederek bir sos elde edin.Servi tabağına köfteli bulgurlu topları alın üzerine domatesli sos dökerek servis edin.