Malzeme :



o 2 su b.buğday
o 500 gr.kuzu eti

o içi için:
o 2 soğan
o 1 su b.nohut
o et suyu
o tuz,karabiber
Üzeri için:
o 2 çorba k.tereyağ
o 1 tatlı k.salça
o tuz,karabiber


Hazırlanışı :

Keşkek için ilk olarak tencereye sıvıyağ ve kıyılmış soğanlar
alınarak sotelenir. soğanlar iyice sotelenince sırasıyla haşlanmış buğday,haşlanmış ve didiklenmiş kuzu eti, haşlanmış nohut eklenir.

bir süre sotelendikten sonra et suyu verilir. daha sonra tokmakla dövülerek pişirilir. sosu için teryağı eritilir salçası ve baharatları eklenerek karıştırılır.servis tabağına alınan keşkekin üzerine sosu dökülerek servis yapılır.