* İç harcı için:
o 500 gr kıyma
o 1 soğan
o 1 yumurta
o tuz,karabiber
o köfte baharı
İç harcı için:
o 1 demet ıspanak yaprağı
o 1 soğan
o 2 diş sarımsak
o 1 havuç
o zeytinyağı
o tuz,karabiber
o muskat
Hazırlanışı :
İlk olarak soğanlar ve havuçlar doğranır.bir tencerede sotelenir.ıspanaklar da iri iri kıyılarak ilave ediilr ve sotelenmeye devam edilir.tuzu ve baharatı ayarlanır.diğer taraftan köfte için ise kıyma bir kaba alınır.üzerine yumurta ve rendelenmiş soğan ilave edilerek yoğrulur.hazırlanan kıymaya uzun silindir şekli verilerek ortası açılır.içine hazır olan ıspanaklı havuçlu harç konularak kapatılır.
daha sonra üzerine yumurta sürülerek fırına verilir.servis için erişte suda haşlanır.servis tabağının en alt katına erişte konur.daha sonra pişen kıyma fırından çıkarılıp yuvarlak yuvarlak kesilir.köfte erişte yatağında üzerine salça ile servis yapılır.