![]() |
Elbasan Tava Malzeme : o 1 kg. et o 1 havuç o 1 soğan o 1 patates o 1 domates o 2 diş sarımsak Sosu için: o 2 yumurta o 1,5 su b. yoğurt o 1,5 su b. un o 1 tatlı k. kabartma tozu o tuz,karabiber Hazırlanışı : Tavaya sıvıyağ alın.Üzerine yemeklik kesilmiş moydonuzu alıp kavurun.Üzerine patatesi rendeleyin. 1 kg.kuzu etini önceden haşlayın.Tencerye kuzu etini ekleyin.Üzerine domatesi ekleyin.Sosu için 2 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1.5 su bardağı un ve yoğurdu ekleyin. Sosa haşlanmış olan etin suyundan ekleyin.Sosu ayran kıvamına getirin.Eti bir fırın kabına lın.Üzerine sosu dökün.Önceden ısıtılımış 180 dercelik fırında pişirin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:06 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük