Malzeme :



o 1 kg.kaburga
o 2 domates
o 2 biber
o 4 patates
o
o iberiye
o tuz
o tane karabiber
o şeri kırmızı biber
* Sosu için:
o 2 su b. süt
o 1.5 su b.toz şeker
o 1 çorba k. un
o 1 çorba k.nişasta
o 1 p. vanilya


Hazırlanışı :

Kaburga tuzlanır. Biberiye, tane karabiber ekleneerk tepsiye alınır. kaburga yağlanmadan önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.diğer taraftan domates ve biberler doğranarak yağda sotelenir.

daha sonra haşlanmış patatesler de aynı tavada sotelenir.kekik, tuz ve karabiber ilave edilir.kaburga pişince fırından çıkarılıp servis tabağına alınır. yanına sotelenmiş, domates, patates ve biber konur. üzerine çeri biberler serpilerek servis yapılır.