![]() |
Altın Pilavlı Biftek Malzeme : * Eti için: o 750 gr.biftek o tuz o toz kırmızı biber o tane karabiber o sıvıyağ Pilavı için: o 2.5 su b.pirinç o 1 su b.et suyu o 1 kase mısır o 1 tatlı k.safran o tuz o sıvıyağ o o üzeri için: o o 4 soğan Hazırlanışı : Etin üzerine toz kırmızı biber ve tane karabiber koyun.Tavada alt üst çevirerek 5 dakika pişirip fırın kabına alarak iyice pişirin.Bu arada sıvıyağda pirinci kavurun. Üzerine su ile ıslatılmış safranı, mısırları ,tuzu ve etsuyunu ekleyin. Suyunu ayarlayıp pişmeye bırakın.soğanları sıvıyağda soteleyin. Karamelize olunca biraz tuz da ekleyin. Pilav pişince bir kalıpla şekil verip servis tabağına alın. Üzerine biftekleri dilimleyin.en son soğan halkalarını da üzerine koyup sıcak servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:54 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük